Loading
    • 0(232) 464 47 00

2024 yılı ehliyet için gerekli belgeleri bu içerikte listeledik. Ehliyet almak birçok kişinin hayalidir ve özgürlüğün sembolü olarak görülür. Ancak bu süreçte gerekli bazı belgeler vardır. Bu belgeleri hemen aşağıda inceleyebilirsiniz.

Ehliyet İçin Gerekli Belgeler 2024

  1. Nüfus Cüzdanı veya Kimlik Belgesi: Ehliyet başvurusu yaparken, kimlik belgenizin geçerli ve resmi bir belge olması gerekmektedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı iseniz, nüfus cüzdanınızı kullanabilirsiniz. Yabancı uyruklu iseniz, pasaport veya oturum izni gibi kimlik belgeleri sunmanız gerekebilir.

  2. Sağlık Raporu: Ehliyet almak için, sağlık durumunuzu gösteren bir sağlık raporu sunmanız gerekmektedir. Bu raporu, tam teşekküllü bir sağlık kuruluşunda yaptırabilirsiniz. Sağlık raporu, sürücü adayının fiziksel ve psikolojik sağlığının ehliyet almaya uygun olduğunu doğrulamaktadır.

  3. Sabıka Kaydı: Ehliyet almak için sabıka kaydı da istenebilir. Sabıka kaydı, adli sicil kaydınızın temiz olduğunu gösteren bir belgedir. Bu belgeyi ilgili adli mercilerden veya e-devlet üzerinden temin edebilirsiniz.

  4. İkametgah Belgesi: Ehliyet başvurusu yaparken, ikametgah belgenizi sunmanız gerekmektedir. İkametgah belgesi, ikamet ettiğiniz adrese dair resmi bir belgedir. Bu belgeyi nüfus müdürlüğünden veya muhtarlıktan temin edebilirsiniz.

  5. Biyometrik Fotoğraf: Ehliyet başvurusunda bulunurken, biyometrik özelliklere uygun bir fotoğraf sunmanız gerekmektedir. Bu fotoğrafın son altı ay içinde çekilmiş ve sürücü adayının yüzünü net bir şekilde göstermesi gerekmektedir.

  6. Eğitim Sertifikası: Sürücü kursuna kayıt olup kurs programını tamamladıysanız, kurs bitirme sertifikası da sunmanız gerekmektedir. Bu sertifika, sürücü kursunda aldığınız teorik ve pratik eğitimi tamamladığınızı göstermektedir.

  7. Ehliyet Harcı: Ehliyet başvurusu yaparken, belirli bir miktar ehliyet harcını ödemeniz gerekmektedir. Ehliyet harcı, vergi dairelerinden veya e-devlet üzerinden ödenebilir.

Ehliyet almak için gerekli evraklar bu şekildedir. Ancak, başvurunun yapılacağı il veya ilçenin trafik tescil bürosu veya emniyet müdürlüğüne başvuruda bulunmadan önce, güncel evrak listesini kontrol etmek önemlidir. Bu liste, zaman zaman güncellenebilir ve farklı illerde farklılık gösterebilir.

2024 Ehliyet Yenileme Ücreti

Ehliyet yenileme ücretleri 2024 yılında, ehliyet türüne göre farklılık göstermektedir. Eski tip ehliyhetler için yenileme talep ediliyorsa ödenmesi gereken toplam ücret 15 TL'dir. Bu ücretin 13 TL 'si değerli kağıt bedeli 2 TL'si ise vakıf hizmet bedelidir. 

Yeni tip ehliyette ise fiyatlar değişmektedir. Ehliyetinizin süresi dolduysa, kaybettiyseniz veya herhangi bir nedenden ötürü yenilemek istiyorsanız, toplamda 1.220 TL ödemeneiz gerekmektedir. Bu ücretin 230 TL'si vakıf hizmeti, 990 TL'si ise değerli kayıt bedelidir.

 

paylaş
5,0 Puan
1 kişi puan verdi
Alsancak Sürücü Kursu

Bu yazıya daha önce hiç puan verilmedi. İlk Puanı siz verin!

Yorum Yapın

Adınız Soyadınız *
Firma Adı
Yorumunuz *
Güvenlik Kodu *
Güvenlik Kodu