Loading
    • 0(232) 464 47 00

Eski Ehliyeti Değiştirmek İçin Neler Yapılmalı? Sürücüler açısından dikkat edilmesi gereken önemli konulardan biridir.

Ehliyetlerin süresi içinde yenilenmemesi durumunda sürücülerin ceza uygulamaları ile karşılaşması söz konusu olacağından bu belgeler belirlenen süreler içinde yenilenmek zorundadır.

Ehliyet ya da sürücü belgesi olarak adlandırılan evrakların yenilenme işlemleri için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’ne ait internet sitesi aracılığı ile randevu alınması gerekir. Ehliyetler belirlenen süresi içinde yenilenmediği takdirde sürücülere idari para cezası uygulanacağından bu cezaya maruz kalmamak için sürücü belgelerinin yenilenmesi gerekmektedir.

Randevu işlemleri telefon üzerinden ya da web adresinden alınabilirken sürücünün randevuya giderken eski sürücü belgesini ve kimliğini de yanında götürmesi gerekir. Ayrıca ehliyet için yatırılması gereken harçların da ödenmesi unutulmamalıdır.

ALO 199 telefon hattı randevu alınabilecek numaradır. Ehliyet yenileme süresi 31 Aralık 2022 tarihinden itibaren 2 yıl süre ile uzatıldığından bu zaman zarfında sürücü belgelerinin yenilenmesi gerekmektedir. Sürücü belgesi randevu başvuruları kişinin adresindeki ilçe nüfus müdürlüğünden yapılmak zorunda değildir. Bu müracaatlar herhangi bir müdürlükten de yapılabilir.

paylaş
5,0 Puan
1 kişi puan verdi
Alsancak Sürücü Kursu

Bu yazıya daha önce hiç puan verilmedi. İlk Puanı siz verin!

Yorum Yapın

Adınız Soyadınız *
Firma Adı
Yorumunuz *
Güvenlik Kodu *
Güvenlik Kodu