Loading
    • 0(232) 464 47 00

Ehliyet almak isteyenlerin sürücü kursu aracılığı ile teorik ve pratik eğitimleri tamamladıktan sonra sınava girmesi gerekir. Bu sınavlar yazılı ve uygulamalı olacağından sürücü adayının süreçte titiz bir çalışma gerçekleştirmesi önemlidir.

Direksiyon sınavı nasıl yapılıyor?

Sürücü adayları için merak edilenlerden biridir. Kursa düzenli olarak devam edilmesi, uygulamalı derslerin yanı sıra teorik derslerin de yakından takip edilmesi gerekir. Sürücü kursu başarı ile tamamlandığında direksiyon sınavına da girilmesi gerekmektedir.

Direksiyon sınavlarında 5 temel parkurda sürücü davranışları analiz edilir. Bunun yanı sıra sürücünün trafikte araç kullanma becerileri de uzmanlarca gözlemlenir. Sürücü adayının aracı ne oranda tanıdığı, fren sistemleri hakkındaki bilgisi, geri gelme becerileri, paralel park yetkinliği, rampa kalkış ve duruş yetenekleri ve L parkuru olarak direksiyon sınavı tamamlanır. Direksiyon sınavları hafta sonu yapılmaktadır.

Cumartesi ve Pazar günleri planlanan bu sınavlarda randevu sistemi ile çalışılmaktadır. Sınav sırasında sürücü adayının bulunduğu araçta arka koltukta direksiyon öğretmeni ve MEB’den görevlendirilmiş komisyon üyesi oturur. Ön koltukta da bir komisyon üyesi yer alır.

paylaş
5,0 Puan
1 kişi puan verdi
Alsancak Sürücü Kursu

Bu yazıya daha önce hiç puan verilmedi. İlk Puanı siz verin!

Yorum Yapın

Adınız Soyadınız *
Firma Adı
Yorumunuz *
Güvenlik Kodu *
Güvenlik Kodu